Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου «Το στρες στη ζωή μας»
Παρουσίαση βιβλίου «Το στρες στη ζωή μας»

Παρουσίαση βιβλίου «Το στρες στη ζωή μας»
Τετάρτη, 9 Απριλίου 2025 19:00
Ευριπίδης στη Στοά
«Το στρες στη ζωή μας»
Γεώργιος Π. Χρούσος
Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του ακαδημαϊκού Γεώργιου Π. Χρούσου «Το στρες στη ζωή μας».
Θα μιλήσουν οι:
Δημήτριος Βλαχάκης, Αν. Καθηγητής Γενετικής, Τμήμα Βιοτεχνολογίας, Γεωπ. Παν. Αθηνών.
Χρήστος Γιαπιτζάκης, Αν. Καθηγητής Γενετικής και Μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος- Ψυχαναλυτής, διδάσκων στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία.
Λάμπης Παπαγεωργίου, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής, ΕΠΙΨΥ.
Και ο συγγραφέας του βιβλίου:
Γεώργιος Χρούσος, Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του ΕΚΠΑ.
Ο διακεκριμένος ενδοκρινολόγος, Δρ. Γιώργος Π. Χρούσος, μας προσφέρει μια επαναστατική ανάλυση του στρες, εξετάζοντας σε βάθος τις επιπτώσεις του στο ανθρώπινο πνεύμα και σώμα. Αντλώντας από δεκαετίες έρευνας, παρουσιάζει με κατανοητό τρόπο τα επιστημονικά δεδομένα πίσω από την αντίδραση στο στρες, το πώς αυτό επηρεάζει την υγεία μας και τον ρόλο του σε χρόνιες ασθένειες όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές διαταραχές, αλλά και τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Τα κείμενα του βιβλίου συνιστούν εκτενή οδηγό για την κατανόηση των βιολογικών μηχανισμών του στρες, εξηγώντας πώς αυτοί ενεργοποιούνται, πώς αντιδρά το πνεύμα και το σώμα και γιατί η παρατεταμένη έκθεση σε αυτό μπορεί να αποβεί τόσο επιζήμια. Από τις ορμόνες που τροφοδοτούν την αντίδραση μάχης ή φυγής ως τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του ανεξέλεγκτου στρες, το βιβλίο αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζεται η ζωή μας, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Δρ. Γεώργιος Π. Χρούσος είναι ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους ειδικούς στο στρες και τις επιδράσεις του στην υγεία. Με πάνω από τέσσερις δεκαετίες έρευνας και κλινικής εμπειρίας, έχει συγγράψει περισσότερες από δύο χιλιάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και έχει λάβει πολυάριθμα σημαντικά βραβεία για το πρωτοποριακό του έργο στην ενδοκρινολογία και την ιατρική γενικότερα. Ο Δρ. Γεώργιος Π. Χρούσος είναι καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρωτοπόρος στη μελέτη του συστήματος του στρες στο πνεύμα και στο σώμα.