Εκτεταμένη αναζήτηση
ESPA

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδήλωση για παιδιά: "Το νησί που ταξιδεύει στον χρόνο"

Εκδήλωση για παιδιά: "Το νησί που ταξιδεύει στον χρόνο"

Εκδήλωση για παιδιά: "Το νησί που ταξιδεύει στον χρόνο"

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2024 12:00

Ευριπίδης στη Στοά

Εκδήλωση για παιδιά

2.11.2024

Σάββατο 12:00

«Το νησί που ταξιδεύει στον χρόνο»

Δανάη Δραγωνέα

Η Ίζι θέλει οπωσδήποτε να παραμείνει στην Κέρκυρα, αλλά ο μπαμπάς της έχει αποφασίσει να επιστρέψουν στο Λονδίνο. Για να αλλάξει γνώμη, η Ίζι και ο κολλητός της, ο Έντι, βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο: να τον κάνουν να ερωτευτεί τη μαμά του Έντι. Υπάρχει, βέβαια, ένα πρόβλημα… Οι δυο γονείς δεν ταιριάζουν καθόλου. Παράλληλα, η αρχή της εφηβείας φέρνει μια σειρά από παρεξηγήσεις αλλά και μερικές σημαντικές «πρώτες φορές»: την πρώτη κοπάνα, το πρώτο φιλί, την πρώτη φορά που λες την αλήθεια στον εαυτό σου. Θα καταφέρουν η Ίζι και ο Έντι να παραμείνουν μαζί όταν όλα γύρω τους μοιάζουν ανάποδα; Στο μεταξύ, στην Αθήνα του 19ου αιώνα, η Ίζι συναντά την Αριάνα, η οποία αγωνίζεται να βρει τη θέση της στον κόσμο. Θα νιώσει επιτέλους η Αριάνα ότι ανήκει κάπου; Και τι θα συμβεί όταν ο μεγάλος της έρωτας της κάνει μια σπουδαία πρόταση; Η Ίζι, πάντα αισιόδοξη, επιμένει πως, δεν μπορεί, όλα θα πάνε καλά. Έστω για κάποιους… έστω και την τελευταία στιγμή…

 

Η βραβευμένη συγγραφέας Δανάη Δραγωνέα θα συναντήσει τους νεαρούς αναγνώστες σε μια διαδραστική παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Το νησί που ταξιδεύει στον χρόνο».

 Ακολουθώντας τα πρώτα δειλά βήματα της Ίζι στην εφηβεία, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες ψυχοσυναισθηματικής διαχείρισης και δημιουργικής γραφής, ενώ θα γνωρίσουν την Αθήνα μιας άλλης εποχής!

Για παιδιά ηλικίας 7+

Η συγγραφέας του βιβλίου «Το νησί της βροχής, ένα μυστικό ημερολόγιο» θα βρεθεί το Σάββατο 2/11/2024 στον Ευριπίδη στη Στοά για την παρουσίαση του νέου της παιδικού βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Σας περιμένουμε!

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Δανάη Δραγωνέα είναι βραβευμένη συγγραφέας, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια της οργάνωσης Κάθε Μία Ιστορία, η οποία είναι αφιερωμένη στο γυναικείο storytelling και στην ενίσχυση της ορατότητας των γυναικών. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το University of The Arts London –αποφοιτώντας με τιμητική διάκριση– και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μεγάλους ομίλους περιοδικών στην Ελλάδα. Το μυθιστόρημά της

«Το νησί της βροχής – Ένα μυστικό ημερολόγιο» απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023, καθώς και το βραβείο εφηβικού μυθιστορήματος των Public Book Awards 2023, ενώ το podcast «Όσο αντέξει, θα είμαι δίπλα!» έλαβε ειδική μνεία στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έχει δώσει ομιλίες με θέμα τη γυναικεία ταυτότητα και τα στερεότυπα φύλου και πραγματοποιεί εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και εφήβους. Έχει δώσει ομιλίες με θέμα τη γυναικεία ταυτότητα και τα στερεότυπα φύλου και από τον Σεπτέμβριο του 2024 είναι πρέσβειρα του διεθνούς φεστιβάλ λογοτεχνίας Corfu Literary Festival.

  

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση