Εκτεταμένη αναζήτηση
ESPA

Αρχική / Τα νέα μας / Τα ευπώλητα των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης για τον Σεπτέμβριο

Τα ευπώλητα των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης για τον Σεπτέμβριο

 Τα Ευπώλητα του Ευριπίδη

 Το φθινόπωρο ξεκίνησε, οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν, η καθημερινότητα μας έχει απορροφήσει και το καλοκαίρι μοιάζει τόσο μακρινό. Τι καλύτερο από μια κούπα καφέ και μια ήσυχη γωνιά για διάβασμα και λογοτεχνική περιπλάνηση

 Με αφορμή τα ευπώλητα του μήνα Σεπτεμβρίου, έχουμε να σας προτείνουμε ορισμένους τίτλους που βγήκαν πρώτοι στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού, για να πάρετε ιδέες ανάλογα με το αναγνωστικό σας στυλ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ευπώλητο βιβλίο όλου του καλοκαιριού που συνεχίζει την ανοδική του πορεία και το φθινόπωρο. Η πάπια "ταξίδεψε" σε παραλίες και σε βουνά και ενδέχεται να μπήκε και σε αεροπλάνο για πρώτη φορά. Τώρα είναι ακουμπισμένη στο μπράτσο ενός καναπέ έτοιμη να διαβαστεί το Σαββατοκύριακο.

 

Ένα βιβλίο που εύλογα το αγαπήσατε, αφού δε νοείται καλοκαίρι χωρίς αστυνομικό βιβλίο πάνω - πάνω στην τσάντα. Όπως φαίνεται, βέβαια ούτε φθινόπωρο νοείται χωρίς το αστυνομικό-κοινωνικό βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη που αγαπήσατε. 

 

«Στο χώρο της μυθιστορηματικής γραφής "Η γραμμή του ορίζοντος" του Χρήστου Βακαλόπουλου δείχνει σε τι συναρπαστικά αποτελέσματα φτάνει ένας άνθρωπος που όντως έχει συλλάβει το πρόβλημα της λογοτεχνίας όχι ως ζήτημα "ειλικρίνειας" αλλά ως δημιουργία μορφής». 

 

Ευπώλητο βιβλίο όλου του καλοκαιριού και από ότι φαίνεται και του φθινοπώρου. Η Αμαλία, μια μελαγχολική φιγούρα της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας βρίσκει διέξοδο στο δημιούργημά της, στον κήπο της.

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Το ευπώλητο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του καλοκαιριού αλλά και του φθινοπώρου. Βιβλίο που αποτυπώνει τις νευρώσεις, τις μονομανίες και τα άγχη της ιταλικής οικογένειας με δόσεις χιούμορ και σαρκασμού.

Μυθιστόρημα που τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Booker 2024 και το ενημερωμένο αναγνωστικό κοινό το αγκάλιασε αμέσως. Με φόντο την Ανατολική Γερμανία του 1986 ένας απαγορευμένος έρωτας γεννιέται.

Τον Απρίλιο του 1999 η Αλάσκα Σάντερς, μια νεαρή ηθοποιός βρίσκεται δολοφονημένη. Ο ύποπτος ομολογεί το φόνο και η υπόθεση κλείνει.Έντεκα χρόνια αργόερα εξαιτίας μιας ανώνυμης επιστολής η υπόθεση ανοίγει ξανά.

 

Το βιβλίο "Τα λέμε τον Αύγουστο" είναι ένας βαθύς στεναγμός στην ελευθερία, τη λύπη, την προσωπική μεταμόρφωση και τα μυστήρια της αγάπης.

 

ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ

Σ' ένα τρυφερό, θαρραλέο και πολύ προσωπικό βιβλίο, ο Στέφανος Ξενάκης ανοίγει την καρδιά και
το µυαλό του, φωτίζοντας πολύπλευρα τη σηµαντικότερη σχέση της ζωής µας, αυτή µε τον εαυτό µας.

 

Το ευπώλητο βιβλίο του καλοκαιριού και του φθινοπώρου ερευνά μια πτυχή της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας που για πολλούς ιστορικούς αποτελεί κομμάτι ταμπού ή απλά φοβούνται να θίξουν τέτοια ζητήματα που δίχασαν και διχάζουν τους ανθρώπους. 

Ανακαλύψτε τις κρυμμένες συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε την πλουσιότερη δυνατή ζωή, για να μη μετανιώνετε μια ζωή για τις προοπτικές που δεν αξιοποιήσατε.

Τo Nexus κοιτάζει μέσα από το φακό της ανθρώπινης ιστορίας για να καταλάβει πώς η ροή των πληροφοριών μάς έφερε ως εδώ. Οδηγώντας μας μέσα από την Εποχή του Λίθου και τη διαμόρφωση του κανόνα της Βίβλου, μέχρι την εφεύρεση της τυπογραφίας, την ανάδυση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την πρόσφατη επανεμφάνιση του λαϊκισμού, ο Yuval Noah Harari μάς καλεί να σκεφτούμε τη σύνθετη σχέση ανάμεσα στην πληροφορία και την αλήθεια, τη γραφειοκρατία και τη μυθολογία, τη σοφία και την ισχύ. 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ-ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ένα μοναδικό βιβλίο για να εξερευνήσουν τα παιδιά τον κόσμο των συναισθημάτων.

 

H ?λκη Ζέη έγραψε μια ιστορία για τα παιδιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και όχι μόνο. Θίγονται σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η ανεργία, οι άστεγοι και τα προβλήματα της μονογονεικής οικογένειας.

 

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, θα κολυμπήσετε με μέδουσες, θα περιπλανηθείτε σ' ένα λιβάδι ποσειδωνίας και θα ξιφομαχήσετε με φάλαινες μονόκερους!

 

«Πάντα χρειάζεται θάρρος για να είσαι καλός. Εκείνες τις μέρες, όμως, μια τέτοια καλοσύνη μπορούσε να σου κοστίσει τα πάντα».

 

ENGLISH FICTION AND NON FICTION BOOKS

From renowned historian and #1 Sunday Times bestselling author Yuval Noah Harari comes the story of how information networks have made and unmade, our world.

An exquisitely moving story about grief, love and family, from the global phenomenon Sally Rooney.

THE NO.1 SUNDAY TIMES BESTSELLER 'Jonathan Haidt is a modern-day prophet, disguised as a psychologist . . .
He points the way forward to a brighter, stronger future for us all' Susan Cain'Compelling, readable - and incredibly chilling.

 

This is the story of one lost poem, two great rivers, and three remarkable lives - all connected by a single drop of water.A dazzling feat of storytelling from one of the greatest writers of our time, Elif Shafak's There are Rivers in the Sky is a rich, sweeping novel that spans centuries, continents and cultures, entwined by rivers, rains, and waterdrops

 

CHILDREN'S FICTION BOOKS

The newest graphic novel in the #1 bestselling series by Dav Pilkey, the author and illustrator of Dog Man!

A New York Times Bestseller*A BookTok Viral Sensation*An achingly authentic and raw portrait of love, regret, and the life-altering impact of the relationships we hold closest to us, this YA romance bestseller is perfect for fans of Colleen Hoover, Jenny Han, and You've Reached Sam. If he had been with me, everything would have been different... Autumn and Finn used to be inseparable.

From international bestseller, Karen McManus, comes the explosive third and final thrilling instalment in the acclaimed Bayview series. Life hasn't been easy for the Bayview Crew. First they had to prove they weren't killers.

The Number one, bestselling title in this new spin-off series from Percy Jackson creator, Rick Riordan. 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση