Εκτεταμένη αναζήτηση
ESPA

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδήλωση για παιδιά: "Σκύλοι από τους αρχαίους χρόνους" και "Μυστήριο από την Πεντέλη στον Παρθενώνα"

Εκδήλωση για παιδιά: "Σκύλοι από τους αρχαίους χρόνους" και "Μυστήριο από την Πεντέλη στον Παρθενώνα"

Εκδήλωση για παιδιά:

Εκδήλωση για παιδιά: "Σκύλοι από τους αρχαίους χρόνους" και "Μυστήριο από την Πεντέλη στον Παρθενώνα"

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024 00:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά

Εκδήλωση για παιδιά

12.10.2024

Σάββατο 12:00

«Σκύλοι από τους αρχαίους χρόνους»

Πάνος Βαλαβάνης

«Μυστήριο από την Πεντέλη στον Παρθενώνα»

Μαρία Μουγνάι

 

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα αρχαιολογίας, γινόμαστε μικροί Αρχαιολόγοι για μια μέρα στο Βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στην Κηφισιά.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 12:00 μ.μ

Παίζουμε και ανακαλύπτουμε!

Παιδιά ελάτε να ανακαλύψετε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του τόπου μας. Ανακαλύπτουμε παίζοντας αρχαιολογικά ευρήματα από την Αρχαία Ελλάδα κα τον εντυπωσιακό Παρθενώνα.

Γνωρίζουμε τα είδη των σκυλιών που συντρόφευαν από τότε τον άνθρωπο, τη Σκύλλα και την Χάρυβδη, τον Καλυδώνιο Κάπρο και τους δίνουμε μορφή ζωγραφίζοντάς τα.

Ελάτε να ζήσουμε ένα πανόραμα της Αρχαίας Ελλάδας.

 

Οι συγγραφείς Πάνος Βαλαβάνης και Μαρία Μουγνάι θα βρεθούν το Σάββατο 5/10/2024 στον Ευριπίδη στην Κηφισιά για μια διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στην Κηφισιά!

 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Ο Πάνος Βαλαβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Wurzburg της Γερμανίας. Από το 1980 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης, από το 1988 ως λέκτορας, από το 1994 ως επίκουρος καθηγητής, από το 2000 ως αναπληρωτής καθηγητής και σήμερα ως τακτικός καθηγητής της κλασικής αρχαιολογίας. Η διδακτορική του διατριβή και οι περισσότερες από τις μελέτες του αναφέρovται στην αρχαία ελληνική κεραμική και αγγειογραφία, στην αρχιτεκτονική και τοπογραφία της Αθήνας, στον αρχαίο αθλητισμό, καθώς και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Η Μαρία Μουγνάι είναι αρχαιολόγος, με σπουδές στην Ιστορία και Αρχαιολογία, στην Εκπαίδευση και στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Εκπόνησε μεταξύ άλλων μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία με θέμα την ανάδειξη και διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στην Πεντέλη Αττικής, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών. Εργάστηκε ως αρχαιολόγος σε ανασκαφές στην Αθήνα, στον Μαραθώνα και σε άλλες περιοχές, ενώ παράλληλα επιδόθηκε στη συγγραφή αρχαιολογικού της βιβλίου.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση