Εκτεταμένη αναζήτηση
ESPA

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Blog / Summer Readings: Οι συνεργάτες μας προτείνουν

Summer Readings: Οι συνεργάτες μας προτείνουν

Δεν έχεις φύγει διακοπές ακόμη; Έχεις σκεφτεί ποια βιβλία θα πακετάρεις με τα πράγματά σου στη βαλίτσα σου;

Αν όχι, μην ανησυχείς, γιατί  η βιβλιοφαγική ομάδα του Ευριπίδη είναι εδώ και φέτος με τις επιλογές τους, για να εμπνευστείς!

Ποιο βιβλίο ταιριάζει στη διάθεση και στο στυλ των διακοπών σου;

 

Οι Έκπτωτοι 2 – Sunbridger” της Hannah Kaner

 Προτείνει η Αγγελική, Υπεύθυνη Παιδικού Τμήματος Χαλανδρίου

 

 

Η επική και πολυαναμενόμενη συνέχεια του παγκοσμίου φαινομένου Godkiller, του πρώτου βιβλίου φαντασίας που βραβεύτηκε ως Book of the Month από τα βιβλιοπωλεία Waterstones και αγαπήθηκε σαν κανένα άλλο στο Βookok.

 Βρες το βιβλίο εδώ

 

 

«Το τραγούδι του προφήτη» του Paul Lynch

Προτείνει ο Αλέξης, Υπεύθυνος αγορών Βιβλίων Ενηλίκων παρέα με τη βιβλιοφάγο Μόλι.

 

 Το συγκλονιστικό βιβλίο που απέσπασε το βραβείο Booker 2023. «Τρυφερό και τρομακτικό. Μια ιστορία για τον πόλεμο, τη γονεϊκότητα και την απώλεια που σε συγκλονίζει». The Economist

 Βρες το βιβλίο εδώ

 

 

«Ο φύλακας της μνήμης» του Lois Lowry

Προτείνει η Χαρά, Υπεύθυνη αγορών Παιδικού Βιβλίου.

 

 Ένα βιβλίο-σταθμός στο είδος της δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας, που έχει πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα νεανικά μυθιστορήματα όλων των εποχών.

 Βρες το βιβλίο εδώ

 

 

«Δωσίλογοι» του Μενέλαου Χαραλαμπίδη

Προτείνει ο Δημήτρης, Σύμβουλος Πωλήσεων Τμήματος Λογοτεχνίας Κηφισιάς

Στο βιβλίο αυτό παρακολουθούμε την πολιτική, οικονομική και ένοπλη συνεργασία με τον κατακτητή, όπως εκδηλώθηκε στον νομό Αττικής. Μέσα από τη μελέτη αρχείων που για πρώτη φορά δημοσιοποιούνται, περιγράφεται η δράση αυτών που συνεργάστηκαν, εξετάζονται οι λόγοι και οι μηχανισμοί ανάπτυξης του φαινομένου της συνεργασίας καθώς και οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που ευνόησαν την εμφάνισή της.

 Βρες το βιβλίο εδώ

 

 

«Η βιβλιοθήκη των κρυφών ονείρων» της Michico Aoyama

Προτείνει η Βίκυ, Σύμβουλος Πωλήσεων Τμήματος Βιβλίων Ενηλίκων.

 

 

Ένα βιβλίο με 5 διαφορετικούς πρωταγωνιστές που μέσα από τις ιστορίες τους ερχόμαστε αντιμέτωποι με σημαντικά θέματα της καθημερινότητας. Το βιβλίο σε γεμίζει ζεστασιά και θαλπωρή από τις πρώτες σελίδες, σε ταξιδεύει και σου υπενθυμίζει πως θα έρθουν καλύτερες μέρες!

 Βρες το βιβλίο εδώ

 

«Ο δύων ήλιος» του Osamu Dazai

Προτείνει ο Αντώνης. Σύμβουλος Πωλήσεων Χαρτικού Τμήματος.

 

 Στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου, σε μια εποχή που δύει όλο και περισσότερο… όταν οι κοινωνικές τάξεις ταράζονται, η επανάσταση είναι μονόδρομος. Οι αλλαγές ριζικές, ο χρόνος προσαρμογής σε αυτές μηδενικός. Ένα καλά προσεγμένο ιαπωνικό μυθιστόρημα τόσο στη γραφή όσο και στην πλοκή του. Θα μπορέσουν οι χαρακτήρες να ξεκινήσουν από την αρχή ή θα παραμείνουν σε αυτό που κάποτε ήταν η ζωή τους;

 Βρες το βιβλίο εδώ 

 

 

“Grand Hotel Europa” του IIja Leonard Pfeijffer

Προτείνει ο Γιάννης, Σύμβουλος Πωλήσεων Τμήματος Ενηλίκων.

 

Ένα συναρπαστικό βιβλίο για την εμπειρία του ταξιδιού. Μέσα από τις σελίδες του ξετυλίγεται η ιστορία των χωρών με τα γνωρίσματα των κατοίκων και όλα όσα κάνουν σε έναν ταξιδιώτη φιλομαθή και περιπετειώδη.Αυτό το μυθιστόρημα συνδυάζει μια τρυφερή ιστορία με την ψυχολογία του ταξιδιώτη. Τι ωθεί τον καθένα από εμάς σε νέες περιπέτειες;

 Βρες το βιβλίο εδώ 

 

“Green Dot” της Madeleine Gray

Προτείνει η Πετρούλα, Σύμβουλος Πωλήσεων Ξενόγλωσσου Τμήματος.

 

 Η Ήρα, μια γυναίκα 24 ετών παγιδευμένη στην καθημερινότητα της ενήλικης ζωής, θέλει απεγνωσμένα να νιώσει κάτι. Έτσι, θα καταλήξει σε μια σχέση με τον μεγαλύτερο και παντρεμένο συνάδελφό της, γνωρίζοντας, τόσο εμείς όσο κι εκείνη, ότι μπορεί να έχει μόνο επίπονο τέλος.

To Green Dot είναι ένα μυθιστόρημα για την ζωή μετά τα 20, όταν η ιδέα της ζωής και του μέλλοντος φαίνεται σαν κάτι τόσο αφηρημένο, αλλά εξίσου απειλητικό, όταν είσαι επιτέλους ελεύθερη να κάνεις τις δικές σου επιλογές αλλά θέλεις απεγνωσμένα κάποιος να τις κάνει για εσένα, να σου δείξει πώς λειτουργεί η ζωή και ποια είναι η θέση σου σε αυτήν. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μια νέα γενιά και αποκαλύπτει πως οι άνθρωποι θα κάνουν τις λάθος επιλογές, προσπαθώντας να ακολουθήσουν τις κοινωνικές επιταγές, ακόμα κι όταν έχουν γνώση του εαυτού τους και της κοινωνίας.

 Έξυπνο, αστείο, αληθινό και ενίοτε υπαρξιακό, το Green Dot δεν είναι αυτό που περιμένεις.

Βρες το βιβλίο εδώ 

 

 

 

 

 

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση